Úton az optimális megoldás Belföldi fuvarbörze on-line

Pályadíjkönnyítést kérnek a közutasok

Létrehozva: 2018-08-26 14:50:19

Automatikusan csökkenjen vagy szűnjön meg az autópályadíj azokon a szakaszokon, amelyeken a közúti fuvarozók az éppen ott folyó felújítások miatt nem kapják meg a díjért járó szolgáltatást – kéri a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete.

Már a második levelével ostromolja a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedésért felelős államtitkárát annak érdekében, hogy
kompenzálják azokat a fuvarozókat, akik/amelyek megbízásaikat késve, kerülőúton vagy drágábban tudják teljesíteni az autópályákon folyó munkák miatt.
A Tóth Péternek írt első, július 2-i levél az M1-es felújítása kapcsán született. A beruházást az egyesület természetesen üdvözli, de felpanaszolja, hogy az esetenként tíz kilométeresnél is hosszabb torlódásokból adódóan drasztikusan romlott az áruszállítóknak nyújtott szolgáltatás. Így bizonytalanná vált a fuvarok időbeli teljesítése és tervezhetősége, ezzel az ügyfeleik bizalmát is elveszíthetik a fuvarozók.
A hosszabb menetidő ráadásul olyan pluszköltségeket generál, amelyeket nem lehet áthárítani a megbízóra, és mindez még további hónapokig tart.
Az MKFE a vonatkozó útdíjrendelet alapján indokoltnak tartja és kezdeményezi, hogy az érintett szakaszokon függesszék fel, de legalább 50 százalékkal csökkentsék az útdíjat.

Az egyesület a leveleire nem kapott választ – tudta meg a Világgazdaság Árvay Tivadartól. Az MKFE megbízott főtitkára elmondta, hogy levelük elküldése után néhány nappal a szaktárca kikérte a szervezet véleményét az M1-es rekonstrukciójának műszaki részleteiről. Az erre adott, egyetértő válaszban az MKFE megismételte a kérését.
Majd a napokban újabb levelet írtak, miután megkezdődött az M0-s még nagyobb forgalmi nehézségeket ígérő felújítása:
a szigetszentmiklósi lehajtás szüneteltetése miatt például igen körülményessé vált a Csepel-szigeten működő ipari létesítmények, logisztikai parkok megközelítése. A Balatonnál már megkezdődött az M7-es felújítása is.

« Vissza a hírekhez