Úton az optimális megoldás Belföldi fuvarbörze on-line

Hírek

Nehéz helyzetbe kerülhetnek a magyar fuvarozók

2019-04-05 15:03:11

Az Európai Parlament szigorítaná a fuvarozók munkakörülményeire vonatkozó szabályokat, annak érdekében, hogy jobban védjék a munkavállalók érdekeit. A magyar kormánypárti és ellenzéki képviselők szerint azonban arról van szó, hogy a németek és a franciák le akarják törni a kelet-európai konkurrenciát.


Pályadíjkönnyítést kérnek a közutasok

2018-08-26 14:50:19

Automatikusan csökkenjen vagy szűnjön meg az autópályadíj azokon a szakaszokon, amelyeken a közúti fuvarozók az éppen ott folyó felújítások miatt nem kapják meg a díjért járó szolgáltatást – kéri a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete.

Élesedik a tengelysúlymérő rendszer, amit problémásnak tartanak a fuvarozók

2018-06-01 11:03:24

Péntektől a jogszabálysértően túlterhelt járművek üzembentartóinak a nemzeti tengelysúlymérő rendszer (tsm) figyelmeztetés helyett bírsághatározatot kézbesít. Bár a NiT Hungary tudatta, a közúti érdekképviseleti szervezetek a tesztüzem meghosszabbítását kérték, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte, a felkészülési időszak lezárult.

Németország mentesítené az elektromos teherautókat

2018-05-02 14:04:17

Németország mentesítené az elektromos teherautókat az úthasználati díj alól. A német közlekedési miniszter az elektromos teherautók mentesítését javasolja az úthasználati díj megfizetése alól a jövő év elejétől. Az elektromos teherautók mentesítése a díjfizetés alól, járművenként és évente, több ezer euró megtakarítást hozna a speditőröknek, és egyúttal ösztönözné őket a járműflotta elektromosítására.