Úton az optimális megoldás Belföldi fuvarbörze on-line

Hírek

Pályadíjkönnyítést kérnek a közutasok

2018-08-26 14:50:19

Automatikusan csökkenjen vagy szűnjön meg az autópályadíj azokon a szakaszokon, amelyeken a közúti fuvarozók az éppen ott folyó felújítások miatt nem kapják meg a díjért járó szolgáltatást – kéri a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete.

Élesedik a tengelysúlymérő rendszer, amit problémásnak tartanak a fuvarozók

2018-06-01 11:03:24

Péntektől a jogszabálysértően túlterhelt járművek üzembentartóinak a nemzeti tengelysúlymérő rendszer (tsm) figyelmeztetés helyett bírsághatározatot kézbesít. Bár a NiT Hungary tudatta, a közúti érdekképviseleti szervezetek a tesztüzem meghosszabbítását kérték, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte, a felkészülési időszak lezárult.

Németország mentesítené az elektromos teherautókat

2018-05-02 14:04:17

Németország mentesítené az elektromos teherautókat az úthasználati díj alól. A német közlekedési miniszter az elektromos teherautók mentesítését javasolja az úthasználati díj megfizetése alól a jövő év elejétől. Az elektromos teherautók mentesítése a díjfizetés alól, járművenként és évente, több ezer euró megtakarítást hozna a speditőröknek, és egyúttal ösztönözné őket a járműflotta elektromosítására.
 

Összefoglaló a heti rendszeres pihenőidőről

2018-01-23 15:02:06

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Jármű Módszertani Hatósági Főosztály rendelkezésünkre bocsájtotta azt az összefoglalót, mely a rendszeres heti pihenőidő eltöltésére vonatkozó európai uniós tagállami ellenőrzési elvekről és szankciókról tartalmaz információkat.
Az információk egy nemzetközi felmérés eredményei, de nem tekinthetők egyik tagállam hivatalos nyilatkozatának sem. Az alábbi összefoglaló csupán tájékoztató jellegű, arra hatósági vagy bírósági eljárás során hivatkozni nem lehet! A változás jogát a tagországok fenntartják! Tagországonként eltérő gyakorlat lehetséges.